Wat is juist een server in the cloud?

Een server in the cloud of virtuele server is een systeem om op één fysieke server meerdere 'virtuele' machines te implementeren. Deze server staat veelal niet "on-premise" of anders gezegd: bij de klant zelf. De server wordt geplaatst in een datacenter waar de veiligheid optimaal kan worden gegarandeerd en monitoring 24/7 draait.cloudserver.png

De voordelen:

Verbeterde Disaster Recovery: In het geval van een servercrash bent u in een mum van tijd weer up-and-running. Volgens een studie door Spiceworks, heeft 45% van de KMO's in het verleden reeds te maken gehad met dataverlies. De tijd en kostprijs van dit verlies is in vele gevallen een reden tot een daling van de marktpositie of zelfs tot failissement. Virtualisatie helpt uw organisatie door de downtime te verminderen aan een lage prijs.

Thuiswerken: Doordat de serverinfrastructuur online terug te vinden is, is thuiswerken een stuk makkelijker gemaakt. Waar u ook bent, u kan steeds aan al uw data, zonder dat een verplaatsing naar kantoor nodig is. Dit bevordert de sfeer, het gemak en de rust binnen de organisatie.

Natuur & Groen: Door de infrastructuur van de organisatie te consolideren vermindert u de CO2 uitstoot van de infrastructuur met 30%. Bij sterk verouderde infrastructuur is er zelfs een vermindering van 90% mogelijk. Bovenop deze financiele voordelen kan u met een virtualisatie uw bedrijf een groener imago geven.

Prijs: Door de kracht van 1 server te kunnen gebruiken om meerdere servers aan te sturen gaat de totale hardwarekost drastisch naar beneden.

 

 

facebook

twitter

google

OVER HI SYSTEMS

ft hisystemsAl meer dan 10 jaar staat H.I. Systems z'n klanten bij voor het installeren, configureren en onderhouden van volledige IT oplossingen. Over de jaren is de wereld van IT constant onderhevig geweest aan verandering. Het is net hierop waar H.I. Systems zich onderscheidt van de concurrentie. Door de constante zoektocht naar kennis blijven we steeds dat stapje voor, en kunnen we oprecht een innoverend bedrijf worden genoemd.

COPYRIGHT 2007 - 2020 HI SYSTEMS BVBA